Příběh o pokáceném stromu

Byl jednou jeden velký a krásný strom, topol osika. Stál na státním pozemku v katastru obce Radotín, parcela č. 208/4. Je to u fotbalové hřiště u rybníčka za obcí. Příslušný úřad vydal dne 4. 5. 2018 souhlas s odstraněním stromu a ekologickou likvidací. Důvodem byl dle žadatele, tedy obce, špatný stav stromu, protože ze stromu spadly suché větve a protože strom ohrožuje bezpečnost občanů. Strom stál na svém místě a ohrožoval občany další rok a půl. Pod stromem nadále procházelo procesí občanů, pořádal se zde dětský den, grilování a to pod záštitou obce, která věděla, v jak špatném stavu strom je. Letos na jaře, tedy v roce 2020, byl strom konečně skácen a to podle zákona na náklady obce. Se dřevem se mělo naložit jako s biologickým odpadem, protože podle těch pár suchých větví před rokem a půl se usoudilo, že strom je ve špatném stavu. Dle zůstávajícího pařezu je zřejmé, že strom byl naprosto zdravý a dřevo z něj bude velmi kvalitní.

Konec příběhu

A nebo to není konec? Kde je to dřevo? Dle hrubého odhadu je cena stromu kolem 5 000 Kč. Kdo ho ekologicky zlikvidoval a jak?
Proč obec nevypsala záměr a dřevo neprodala? Darovala ho snad někomu? Nebo si ho někdo vzal? Jen tak? To se může? Víte někdo, kam vůbec to dřevo zmizelo?

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *