Radotín – 1. Veřejná diskuze o obecní zeleni

V pátek 12. 11. 2021 jsme si poprvé v naší obci Radotín vyzkoušeli participaci v akci. Co ten název znamená a jak to vypadalo v praxi? Po několika měsících shromažďování námětů od občanů a procházkách se zahradnicí po katastru obce jsme se se svými nápady setkali v konferenčním sálu kulturního domu Soběchleby. Pod vedením zkušené moderátorky proběhla diskuze, zakreslovali jsme do velké katastrální mapy a vzpomínali pamětníky na původní vzhled obecní zeleně.

Tady byla lipová alej, tady by se hodila květnatá louka, sem je vhodné vysadit větrolam, tudy vedla cesta mezi poli. Nápadů, myšlenek a vzpomínek byla spousta. Všechno jsme zapsali a zakreslili. Děti si mezitím samy malovaly a o hladu a žízni jsme taky nebyli. Nyní nás čeká druhá část grantu, kdy všechny shromážděné informace zpracujeme, odborně zakreslíme a při druhém kole diskuze vybereme ty projekty, na které je reálné získat finanční prostředky a zrealizovat je.

Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *